Opskrift: Sukkerfri Kaj kager.

kajkager

Til bunden:
1 banan
3 æg
3/4 dl. mandelmel
1 dl. fuldkorns ølandshvedemel
1 tsk. bagepulver

– Pisk det hele godt sammen.
– Hæld det hele op i et tærte fad, som er dækket til med bagepapir.
– Bag bunden i 15-20 min. ved 175 g. alm ovn.
Når bunden er bagt færdig, tager du en kop på ca. 6 cm i diameter og prikker 5 bunde ud.

Fyldet:
2 past. Æggehvider
250 g. skyr
50 g. sukrin gold
1 tsk. vaniljepulver
200 g. valgfri bær
6 stykker husblas

– Læg husblassen i blød
-Pisk æggehviderne stive.
– Blend skyr, sukrin, vaniljepulver og bærene sammen.
– Vend æggehviderne i bærmassen.
– Smelt husblassen og rør det i fromagen.
– Hæld det over i en frostpose og smid det i fryseren, mens du laver marcipanen.

Marcipanen:
150 g. smuttet mandler
4 spsk. sukrin melis
2-3 spsk. past. æggehvide
1-2 tsk. grøn farvestof

– Smut mandlerne
– Blend alle ingredienserne sammen, i en food processor.
– Ælt det godt sammen.
– Del det ud i 5 portioner.
– Drys bordet godt med sukrin melis, og rul marcipanen ud.. Det kan godt drille.

– Tag fromagen op af fryseren, hvis den har sat sig. Hvis ikke, så lad den ligge lidt længere.
– Fordel det ud på de 5 bunde.
– Læg marcipan stykkerne hen over dem, og fold det så godt ind du kan.
– Til sidst laver du et lille snit som munden, også laver du lidt glasur af sukrin melis, og laver det til øjne.
– Peppillerne er bare mørk glasur med lidt kakao.

Velbekomme, og god arbejdslyst med dem de tager sin tid og lave 🙂

Det skal lige siges at det ikke er mig der har lavet dem, det er Helene fra “Helenes sunde køkken”. Skal ikke have æren for noget som jeg ikke har lavet. 🙂 Synes I skal tjekke hendes side ud, hvis I har lyst! 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s