Svar fra min undersøgelse: Bekendtskab og venskab.

Jeg har lavet en undersøgelse omkring bekendtskab, venskab og ensomhed. Folk er forskellige på det punkt, og nogle har flere bekendtskaber og venskaber end andre og nogle føler sig faktisk ensomme. Men det er jo et tabu. Fordi hvor mange vil indrømme de er ensomme? Det er ikke ret mange. Nu er ensomhed dog mange ting, og at være ensom betyder jo ikke kun man ikke har nogle venner eller ikke har ret mange i sit liv. Man kan føle sig ensom, selvom man har en masse mennesker omkring sig. Der er så mange der forbinder ensomhed, med man ingen har. Ensomhed kan også være man er alene omkring noget. Der er også rigtig mange som glemmer forskellen imellem bekendtskaber og venskab. Fordi der er forskel. Hvad er en rigtig ven for dig? Tænk over det. Har du stadig ligeså mange venner, eller er de egentlig bekendtskaber? At de ”bare” er bekendtskaber, det er jo ikke negativt.

Det er så forskelligt, hvor tit folk synes man skal have kontakt for at have et godt venskab. Der er jo egentlig ikke noget der er rigtigt eller forkert.

Mange går vildt meget op i at have mange venner og gør alt de kan, for at passe ind. Men sandheden er, at det er bedre at holde sig for sig selv og nogle få nære venner, end at være iblandt en masse, der fjerner dit fokus fra dine mål. Vær’ blandt folk, der gør dig bedre. Ikke folk, der hiver dig ned.

Så er der jo det kære Facebook, og venskaber derpå. Hvem tilføjer man på Facebook? Nogen har flere end andre. Nogle tilføjer bare, også nogle som de ikke kender eller nogle som de aldrig skriver eller taler med. Og så er der dem som virkelig kun har dem på sin liste, som de faktisk har kontakt med. Og så er der de typer som har få venner, men resten er bare overfladiske bekendtskaber.

Der findes forskellige arrangementer nu om dage, og der findes bl.a. nogle for at møde nye mennesker. Ventilen laver f.eks. arrangementer for sådan noget. Ventilen laver fx for ensomme. Men der findes også arrangementer hvor det ikke er for ensomme. Jeg synes kun det er kun det er fedt, der findes arrangementer for ensomme eller bare for dem der elsker at møde nye mennesker. Dog ved jeg der er nogen der ikke tager afsted til sådan noget, enten fordi de ikke vil gå selv og er meget generte. Eller så fordi de ikke er typen der er til sådan noget. Folk er jo forskellige.

I dagens Danmark, er vi meget forskellige. Både udseendesmæssigt, personligheder, altså hvordan vi er som person. Vil folk kunne accepter mig som den jeg er? Er vi os selv overfor alle vores medmennesker? Er vi 100% os selv? Eller indretter vi os selv efter hvem af vores medmennesker vi er sammen med? Men er de egentlig så rigtige venner, hvis man ikke tør være sig selv 100% med dem? Er man god til at fastholde sine venskaber, og hvor tit er man egentlig den første der kontakter sine bekendtskaber og venner/veninder? Ikke alle lige gode om det, selvom man egentlig gerne vil være bedre til det. Og jeg udtaler mig ud fra hvad min undersøgelse siger. Og siger tak for alle dem som har besvaret mine spørgsmål, så jeg kunne lave denne undersøgelse.

 

Ud fra min undersøgelse:

1. Har du mange bekendtskaber? Der er faktisk 80% der har sagt ja, og så er der 20% der har sagt nej.

2. Synes du man skal have daglig kontakt for at have et venskab? 90% har sagt nej, og så er der 10% der har sagt ja.

3. Har du mange venner og veninder? 60% har sagt nej, og 40% har sagt ja.

4. Har du faktisk et venskab, med alle dem du er venner med på Facebook? 4,35% har sagt ja, 43,48% har sagt nej, og 52,17% har sagt ja, nogle få – men har også mange overfladiske bekendtskaber.

5. Er du typen der går til arrangementer for at få nye bekendtskaber? 30,43% siger nej, 65,22% siger ja, nogle gange, og 4,35% har sagt, at de gør de tit.

6. Kender du ”Ventilen”? 20,83% har sagt at de kender ”Ventilen”, 79,17% har sagt, at de ikke gør.

7. Tør du være 100% dig selv med alle dine venner og veninder? 62,50% har sagt, at de godt tør at være sig selv, og 37,50% har sagt at de ikke gør, at være sig selv med sine venner og veninder.

8. Føler du dig ensom sommetider, selvom du er sammen med dine venner og veninder? 8,33% har sagt ja, at det gør de tit, 62,50% har sagt ja, nogle gange og 29,17% har sagt at de aldrig føler sig ensomme, selvom de er sammen med deres venner og veninder.

9. Er du god til at fastholde et venskab? 41,67% har sagt at de er gode til det, og 58,33% har sagt at de ikke er gode til det.

10. Er du god til at være den første der tager kontakt, til dine venner og veninder? 25% siger at de er, 12,50% siger de ikke er gode, 62,50% siger ja, det sker sommetider.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s